Met vereende krachten, of zoals een vriend van mij zegt: met verkrachte eenden.
Samen ┬ábereik je meer, dit is natuurlijk een open deur, maar zo makkelijk als dit is gezegd zo lastig gaat dit in de praktijk. Je loopt uiteindelijk toch op tegen ‘de ego’.

 

DE EGO

Ik denk dat het natuurlijk gezien heel belangrijk is om jezelf te gek te vinden. Je bent
zelfverzekerd en straalt dat ook uit, wat weer van invloed is op de mensen of collega’s om je heen. Je bereikt een bepaalde rangorde voornamelijk door vorm en niet zozeer door inhoud. Je kan hier heel gefrustreerd en ellendig van raken, maar daar bereik je uiteindelijk helemaal niets mee. Vooral in onze huidige samenleving zie je dat de perceptie die anderen van jou hebben als waarheid wordt gezien. Het is alsof je er geen invloed op hebt, maar dat is natuurlijk niet zo. Heel veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van vorm. Ook in zogenaamd grote organisaties zie je nog steeds verongelijkte, gepasseerde werknemers omdat ze zich niet bewust waren van hun interne profilering. Hoe goed ze inhoudelijk ook zijn en hoe erg ze het ook verdienen.

 

BEWUST

Als je bewust omgaat met het feit dat de wereld nu eenmaal zo werkt dan heb je al een voorsprong op de rest. Als je je dan ook nog eens bedenkt dat die collega of vriend op een bepaalde manier ingezet kan worden en daarnaar handelt dan ben je helemaal op de goede weg. Nu komen hier natuurlijk wel competenties bij kijken die je wellicht nog niet bezit, maar wel zou kunnen ontwikkelen. Als je je afvraagt: maar hoe dan, dan kun je al beginnen met luisteren. Luister naar je omgeving en bedenk wat jouw huidige rol hierin is om vervolgens te bepalen waar je eigenlijk zou willen staan in deze rangorde.